onsdag 23 maj 2012

Det är så absurt att det nästan är lustigt

Det har ju sedan länge stått klart att vi i Sverige säljer "dynamit" och att ingen i det "finare" politiska etablissemanget tycker det är något direkt problem. Det hjälper ju oss trots allt att finansiera vår steg för steg nermonterade välfärd. Hmm, undra att uttrycket "the chickens are coming home too roost" är ett så känsligt uttryck för oss här i väst.

När jag läser om hur polisen sprejar ner den egna befolkningen med pepparspray i Montreal i Kanada så blir det dock plötsligt logiskt för mig. Folk är arga på kapitalismen, högre studieavgifter och ting i allmänhet. Ifall man inte säljer dynamit, hur ska man då betala polisen för att med pepparspray förklara för människor att de har fel?

1 kommentar:

Hans-Åke sa...

Jag tror inte alls att folk är trötta på kapitalismen. Folk är trötta på alla dessa vänsterelement som bara kräver att andra skall betala så 'jag' får göra vad jag vill.
Det räcker att titta på listan över personer som slutade i svenska riksdagen 2010 och fortfarande inte skaffat sig ett jobb. Procentuellt toppas listan av
1) Vänsterpartister (Dvs kommunister)
2) Socialdemokrater
3) Miljöpartister
Andra exempel är Frankrikes nye socialistiske president som tycker
att andra skall vara med och betala de lån som Frankrike drar på sig.